Bybit Futures

ByBit is een cryptocurrency exchange die uitermate geschikt is voor futures en marge trading. De transactiekosten zijn namelijk laag en je kunt traden met een hefboom. Daarnaast is het een van de weinige exchanges die crypto options aanbiedt.

Set Up

Klik op het pijltje hieronder om snel naar het aanmeld proces te gaan

Fees

Vind hier een overzicht van de vergoeding structuur van ByBit

Traden

Meer informatie over hoe je crypto trade op ByBit

FAQ

Antwoord op je vragen over Bybit futures trading.

Aanmelden

Klik op de onderstaande button om te starten.

Met de ByBit referral code krijg je een bonus tot $30.000!

ByBit QR Sign Up

1) Meld je aan

Meld je aan voor ByBit en ontvang jouw bonus. Je kunt ook de QR code scannen met je mobiel!

1) Meld je aan

Meld je aan voor ByBit en ontvang jouw bonus.

2) Vul je gegevens in

Na het invullen van alleen je e-mailadres en wachtwoord kun je starten op het platform.

3) Verifieer jezelf

Verifieer jezelf om met leverage op Bybit te traden

4) Haal je bonus binnen

Doe aan crypto futures trading om grote welkomstbonussen binnen te slepen!

Wat is Bybit?

Bybit is een cryptocurrency exchange uit singapore die is opgericht in 2018. Sinds 2018 heeft het platform een ongekende groei meegemaakt. Dit komt vooral door de lage transactie kosten en het vernieuwende karakter van Bybit. Bybit houdt zich namelijk dagelijks bezig met upgrades en houdt haar users betrokken met trading competities en beloningen. 

Op Bybit kun je spot traden, maar het platform wordt meer gebruikt door ervaren handelaren die met leverage traden. Er wordt namelijk leverage aangeboden op BTC/USD en ETH/USD handelsparen. De app is gebruiksvriendelijk en daarom ook geschikt voor beginnende crypto investeerders.

Bybit Futures Trading blijft de meest gebruikte handelsvorm op Bybit. Maar anno 2024 wordt ook het traden van de Bybit crypto options steeds populairder. 

UPDATE: In de meeste Europese landen kun je op Bybit niet meer met leverage traden!

Bybit logo

Aanmelden bij Bybit

Het aanmelden bij Bybit is erg simpel en spreekt volledig voor zich. Wel is dit belangrijk om te doen via een promo link of door de promo / referral code in te vullen. Hierdoor kun je namelijk een korting verdienen.

Bybit promolink voor welkomstbonus tot $30.000

Door je bij Bybit aan te sluiten handel je mee op een platform met meer dan 10 miljoen gebruikers wereldwijd.

Na aanmelding hoef je je niet direct KYC te verifiëren. Dit hoef je pas te doen als je actief wil traden op Bybit.

ByBit Trading fees

Bybit heeft een interessante kostenstructuur. De exchange maakt namelijk onderscheid tussen de transactiekosten op spot trading en het handelen in crypto futures. Deze worden ook wel perps of perpetual contracts genoemd. Ook kun je Bybit VIP worden en nog meer korting krijgen op jouw transacties. 

Futures Trading fees

Leverage traden bij Bybit betekent dat je met derivatives en USDC perpetuals handelt. De transactiekosten zijn voor deze producten 0,01% voor de ‘maker’ en 0,06% voor de ’taker’.

De formule geldt: Trading Fee = Waarde order x Trading Fee Rate
Orderwaarde = Hoeveelheid / Uitgevoerde Prijs

Voorbeeld taker fee:

Je koopt 10.000 BTCUSD-contracten met behulp van een Marktorder. Ervan uitgaande dat de uitvoeringsprijs $8.000 is:

Taker Fee = 10.000/8.000 × 0,06% = 0,00075 BTC

Voorbeeld Maker fee:

Je koopt 10.000 BTCUSD-contracten met behulp van een Limietorder.

Maker Fee = 10.000/8.000 × 0,01% = 0,000125 BTC.

futures bybit fees

Option Trading fees

De kostenstructuur voor het verhandelen van optiecontracten op Bybit is anders dan voor het handelen in futures contracten. Optiecontracten worden op Bybit altijd afgewikkeld in USDC en daarom worden de handelskosten ook betaald in USDC.

Het is belangrijk om te weten dat je evenveel transactiekosten betaald voor maker- en taker orders voor opties. Daarnaast zijn de transactiekosten voor een optie contract nooit hoger dan 12,5% van de optieprijs.

Om precies te zijn zit de formule van de option trading fee dan als volgt in elkaar:

Trading Fee = Minimum (Taker/Maker Fee Rate x Index Price, Maximum Proportion of Transaction in Order Price × Option Traded Price) × Option Traded Size.

Als voorbeeld hier houden we een BTC-indexprijs van $22.000 aan. Als je een 0,3 BTC call optie verhandelt tegen een prijs van $3.000 betaal je 1,98 USDC, op basis van de volgende berekening:

Trading Fee = Minimum (0,03% × 22.000; 12,5% × 3.000) × 0,3 = 1,98

bybit options fee

VIP fees

Je kunt extra korting krijgen bij het handelen op Bybit door deel te nemen aan het Bybit VIP programma. Je kunt je hiervoor aanmelden als jouw trading volume hoger is dan 10 miljoen per maand. De korting die je kunt krijgen vind je in de screenshot hieronder:

VIP Bybit fees
Bybit VIP fee kostenstructuur

Futures traden op Bybit

Het traden van Futures op Bybit is door vele bekende traders zeer geliefd. Het Bybit handelssysteem is namelijk gebruiksvriendelijk met geavanceerde opties en kan meer dan 100.000 transacties p/s verwerken! Daarnaast wisselen vele trading competities elkaar af op Bybit met mooie prijzen. Zowel in teamverband als individueel.

Bybit heeft een groot aantal verschillende ordertypes. Naast markt- & limietorders, stop loss orders en GTC orders, hebben ze nog een paar complexere ordertypes. 

Zo kun je bijvoorbeeld post-only orders plaatsen. Dit is een speciale ordervoorwaarde die alleen toestaat dat jouw order wordt geplaatst als deze het orderboek kan binnenkomen. Zo kun je een market maker korting ontvangen. Als dat niet het geval is, wordt de order onmiddellijk geannuleerd

Een close on trigger order is ontworpen om hoe dan ook te worden uitgevoerd, zelfs als er onvoldoende marge is voor de transactie. Het doet dit door andere transacties in het orderboek te annuleren, waardoor extra marge vrijkomt voor deze belangrijkere spoedtransactie.

Daarnaast zul jij zelf moeten kiezen of je voor cross margin gaat of een isolated margin trade. Meer informatie hierover vind je in ons artikel over crypto futures.

crypto futures trading btc

Opties traden op Bybit

Sinds 2022 kun je ook crypto-opties traden op Bybit. De crypto-opties worden verhandelt met leverage en worden afgewikkeld in USDC.

Het traden met opties op de Bybit exchange gaat als volgt:

  1. Bepaal het optietype contract: Als je denkt dat de BTC-prijs omhoog zal gaan, koop dan een BTC-calloptie. Als je denkt dat de BTC prijs zal dalen, koop dan een BTC put optie.
  2. Kies de uitoefenprijs: Hier zul je de gunstige uitoefenprijs moeten voorspellen tegenover de prijs van de onderliggende waarde op het moment van het aflopen van het optiecontract.
    3. Bepaal de looptijd van de optie: Expiratiedata kunnen variëren van dagen tot maanden. Hoe langer de expiratiedatum, hoe meer tijd je jezelf geeft om jouw prijsvoorspelling uit te laten komen. Houdt er rekening mee dat crypto-opties tijdsgevoelige beleggingen zijn wat betekent dat de waarde van een optiecontract na verloop van tijd zal dalen.
option contract trading

Ons oordeel

Bybit is een uitmuntende cryptocurrency exchange die op weg is om te concurreren met de grootmacht Binance.  Sinds 2018 heeft het platform een extreme groei meegemaakt. Dit komt vooral door de lage transactie kosten en het vernieuwende karakter van Bybit. 

Naast dat je op Bybit kunt spot traden, wordt het meer gebruikt door ervaren handelaren die met leverage traden. Dankzij (1:125) leverage trading pairs BTC/USD en ETH/USD is het handelsvolume op Bybit groot. Toch is de app gebruiksvriendelijk en daarom ook geschikt voor beginnende crypto investeerders.

Van alle handelsplatformen gebruiken wij zelf het meest de Bybit exchange. Hier traden wij ook crypto options en maken wij gebruik van de vele promoties!

UPDATE: In de meeste Europese landen kun je op Bybit niet meer met leverage traden!

FAQ

Vragen over ByBit?

Vind hier de meest gestelde vragen over ByBit

Bybit is een cryptocurrency exchange waar je sinds 2018 crypto futures op kunt verhandelen met hefbomen! Anno 2024 is het platform ook geschikt voor het handelen in crypto-optie contracten.

  • Tot 100x hefboom traden
  • Lage transactiekosten met VIP structuur
  • Mogelijkheden van crypto option trading
  • Vele promoties en trading competities

Bybit haalt een aantal keer per dag activa offline op een koude wallet, waardoor er bij een eventuele hack weinig crypotcurrency kan worden buit gemaakt. Toch hebben we in het verleden gezien dat crypto exchanges nooit 100% vertrouwd kunnen worden. Wees je daarom altijd bewust van de risico’s.

Bybit is een van de snelst groeiende cryptocurrency exchanges op het gebied van derivatives trading. Momenteel stijgt het aantal gebruikers tot boven de 10 miljoen. De ontwikkelen bij Bybit stappelen zich op. Het vooruitstrevende karakter gecombineerd met de lage handelskosten maakt het een uitstekend platform voor crypto trading.

Ja, op deze pagina vind je een aantal keer een button terug met een link naar de Bybit promotie pagina. Je kunt ook de promo code zelf invullen met: ‘ 17130’

Een alternatief voor Bybit is OKX

nl_NLDutch
Scroll naar boven