Deribit review

Deribit is de grootste exchange op het gebied van crypto option trading. Crypto opties zijn slecht alleen beschikbaar voor Bitcoin, Ethereum en Solana, maar het handelsvolume hierop is extreem hoog. Dit komt omdat de grote handelaren en institutionele optiebeleggers op Deribit actief zijn.

Aanmelden

Heb je jouw identiteitsbewijs klaar liggen? Klik op het pijltje om verder te gaan.

Kosten

Voor een het kopen van crypto optie contract betaal je 0,03% per transactie

Handel

Deribit heeft een geavanceerd trading dashboard en snelle order verwerking

FAQ

Veel gestelde vragen over de Deribitveiligheid, voor- en nadelen en het handelen op het platform.

Registreren

Klik op de onderstaande link om een Deribit account aan te maken met 10% korting op je transactiekosten. Deze korting is levenslang geldig!

1) Meld jezelf aan

Meld jezelf aan via bovenstaande button. Je kunt ook de Deribit app downloaden.

1) Meld je aan

Meld jezelf aan via bovenstaande button. Je kunt ook de Deribit app downloaden.​

2) Vul je gegevens in

Je hoeft slechts je email adres en wachtwoord in te vullen om je registratie compleet te maken

3) Verifieer jezelf

Voer de KYC verificatie uit en bevestig je woonadres

4) Handel met een hefboom tot 100x!

Start met het traden van crypto opties en futures contracts

Wat is Deribit?

Deribit is een toonaangevende crypto options exchange. Naast crypto opties kun je op Deribit ook andere crypto-derivaten zoals futures en perpetuele swaps verhandelen. Het professionele handelsplatform heeft een hoge liquiditeit en snelle order verwerking wat het tot de populairste crypto optie beurs ter wereld heeft gemaakt.

De crypto exchange is opgericht in 2016 in Amsterdam maar is al snel vertrokken naar Panama. Hier is het hoofdkantoor momenteel gevestigd. Deribit focust zich op professionele traders. Vandaar dat je niet aan spothandel kunt doen. Wel kun je het trading platform uittesten op een demo account.

Deribit blijft echter ongereguleerd en komt wat ouderwets over. Het platform is in de afgelopen jaren nauwelijks veranderd. De geavanceerde handelservaring maakt dat het al jaren marktleider is voor Bitcoin, Ethereum en Solana option trading. Meer dan 85% van de bitcoin optiecontracten worden namelijk verhandeld op Deribit.

Deribit logo

Aanmeldprocedure Deribit.com

Een account op Deribit gaat vrij gemakkelijk. Let erop dat je bij aanmelding gebruik maakt van de promo link. Dit zorgt ervoor dat je 10% korting krijgt op jouw transacties. De korting geldt levenslang op al jouw transacties in de toekomst!

–> 10% korting bij Deribit

Om jouw accountregistratie te voltooien, zul je jouw e-mailadres, gebruikersnaam, wachtwoord en het land waarin je woont op moeten geven. Het enige wat vervolgens nog rest is dat je jouwe-mailadres verifieert. Daarna heb je direct toegang tot het Deribit platform.

Je kunt nog niet direct handelen, hiervoor zul je eerst je identiteit moeten verifiëren. Dit is verplicht volgens het ‘Know Your Customer’ (KYC) principe. Je zult naast jouw indentiteitsbewijs ook een bewijs van woonadres moeten delen met Deribit. Ter afsluiting wordt met een selfie jou biometrische kenmerken geverifieerd. Dit klinkt allemaal heel eng, maar dit is gebruikelijk bij exchanges om criminaliteit en witwassen te voorkomen.

deribit sign up bonus

Deribit kosten

Op het Deribit handelsplatform kun je op een transparante manier de transactiekosten bekijken. Wij zullen ze je hier met je delen:

Maker vs Taker fee

Bij het plaasten van orders kun je altijd kiezen voor een marktorder of een limietorder. Bij een marktorder wordt de order direct uitgevoerd, bij een limiet order wordt de order pas uitgevoerd als de koers een bepaald opgegeven prijspunt aantikt.

Deribit heeft verschillende transactiekosten voor markt en limietorders. Het werkt namelijk volgens een maker-taker fee model. Dit betekent dat orders die liquiditeit verschaffen (Makers) andere vergoedingen kunnen hebben dan orders die liquiditeit nemen (Takers). De vergoedingen verschillen per product en worden berekend als een percentage van de onderliggende waarde van het contract.

Je betaald 0,03% voor een BTC, ETH of SOL optiecontract. Maar de vergoedingen voor opties kunnen nooit hoger zijn dan 12,5% van de optieprijs. Dus als je een optie koopt tegen 0,0001 BTC, zal de taker fee 0,0000125 BTC zijn (in plaats van 0,0003 BTC), dus 12,5% van 0,0001 BTC. Bovendien betaal je GEEN transactiekosten over Solana limiet orders (zero maker fees).

Een uitgebreid overzicht van de trading fees vind je in een screenshot door naar onder te scrollen.

Spreadkosten

De spreadkosten hangen erg af van de specifieke asset en de bijbehorende liquiditeit en volatiliteit. Voor het aankopen van de DowJones CFD betaal je bijvoorbeeld een spread van 2 op een prijs van 33.700 wat erg goedkoop is. Een ander voorbeeld is het CFD valutapaar EUR/USD waar je slechts 0,6 pips aan spread betaald.

Futures spreads / Futures combo’s

Vanwege de maker / taker structuur voor futures en perps werkt dit model anders voor futures. Je krijgt hier 50% korting voor de koop en verkoop bij een market order, Bij een limiet order ontvang je alleen bij de aankoop 50% korting.

Voor futures-spreads die als blokhandel worden uitgevoerd, werkt het model anders. Deribit rekent hier een vaste vergoeding van 0,025% voor BTC, ETH en SOL futures en perpetuals, ongeacht of u handelt als maker of als nemer.

Als je een hoog maandelijks trading volume hebt, kun je korting krijgen op je transacties

Leveringskosten

Voor leveringen van futures en opties worden soms ook kosten aangerekend. De leveringskosten zijn als volgt:

 • BTC/ETH/SOL wekelijkse futures 0%
 • BTC/ETH/SOL Futures 0,025%
 • BTC/ETH/SOL Dagelijkse opties 0%
 • BTC/ETH/SOL Opties 0,015% (deze leveringskosten kunnen nooit hoger zijn dan 12,5% van de waarde van de optie)

Liquidatiekosten

Mocht jij bij een hoge fluctuatie jouw marge kwijt raken en geliquideerd worden, dan betaal je hier liquidatiekosten voor.. De kosten worden verhoogd met een percentage van de omvang van het onderliggende contract. 

 • BTC & USDC Futures & Perpetuals: 0,75% maker en 0,70% taker
 • BTC & USDC Opties: 0,19% van de onderliggende waarde of 0,0019 BTC per optiecontract, 0,16% van de onderliggende waarde of 0,0016 BTC per contract
 • ETH & SOL Futures & Perpetuals: 0,90% maker en 0,85% taker
 • ETH & SOL Opties 0,19% van de onderliggende waarde of 0,0019 ETH of SOL per optiecontract, 0,16% van de onderliggende waarde of 0,0016 ETH of SOL contract

Kosten voor opnames en het verzenden van crypto

Je betaald de gebruikelijke netwerk fee om jouw cryptocurrency te versturen naar een andere wallet. Het storten van crypto is gratis op Deribit.

Deribit fees 2023
Deribit Trading fees in 2024

Deribit handelen

Deribit richt zich vooral op professionele handelaren. Dit zie je terug in het trading dashboard. Hier kun je namelijk veel meer opties terug zien dan dat je misschien gewend was bij andere handelsplatformen. Daarnaast kun je bij Deribit niet aan spothandel doen. Het is uitsluitend geschikt voor optiecontracten en futures contracten. Hierop kun je ook met hefboomwerking traden tot en met 100x. De bitcoin optiecontracten gaan (slechts) tot een hefboom van (1:10).

Goed om te weten is dat het Deribit orderverwerkingsmechanisme slechts een vertraging heeft van minder dan 1MS. Dit betekent dat je altijd kunt verwachten dat je handelt tegen de juiste prijs en weinig last hebt van de spread. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat voor de futureshandel er vaak vaste vervaldata zijn. Dit is eens in de week, maand of kwartaal. Voor de opties zijn er vele varianten.

Deribit biedt tot slot ook een overvloed aan marktgegevens om ervoor te zorgen dat jij als trader alle informatie hebt die je nodig hebt om de best mogelijke handelsbeslissingen te nemen. 

Orders plaatsen

Zoals je waarschijnlijk wel verwacht biedt Deribit een grote verscheidenheid aan order plaatsing aan:

 • Limiet order: Deze orders worden uitgevoerd als de koers een vooraf gedefinieerde prijs bereikt.
 • Markt order: Deze orders worden onmiddellijk uitgevoerd.
 • Stop-Limit order: Een limietorder waaraan een stop loss is gekoppeld. Het kan alleen worden uitgevoerd tegen de marktprijs, en je hebt een stop loss om de verliezen te beschermen. De stop-market order is hetzelfde maar dan een marktorder waaraan een stop loss is gekoppeld. 
 • Take-Limit order: Een limietorder waaraan een take profit is gekoppeld. Het kan alleen worden uitgevoerd tegen de marktprijs, en je hebt een take profit om jouw winst veilig te stellen. De take-market order is hetzelfde maar dan een marktorder waaraan een take-profit is gekoppeld. 

Het tijdsbestek waarin je de order wilt laten uitvoeren heet “Orderduur”. Er zijn hier 4 soorten van:

 • Good-Till-Cleared order (GTC): Deze limietorder blijft permanent openstaan. Hij kan alleen handmatig worden geannuleerd.
 • Good-Till-Day order (GTD): Deze limietorder blijft tot het eind van de dag openstaan. Hij wordt aan het eind van de dag automatisch geannuleerd als het limiet niet is aangetikt.
 • Fill-Or-Kill order (FOK): Hiermee wordt een order onmiddellijk en in zijn geheel of helemaal niet uitgevoerd. Gedeeltelijke orders zijn helemaal niet mogelijk.
 • Immediate-Or-Kill order (IOC): Dit is vergelijkbaar met de FOK order, behalve dat het slechts gedeeltelijke uitvoering toestaat. Het zal een deel van de order uitvoeren en de delen die niet kunnen worden uitgevoerd, annuleren.
deribit trading dashboard
deribit crypto options

Ons oordeel

Deribit is een crypto exchange gericht op crypto future en optie derivaten. Als jij niet weet wat dat zijn, lees dan eerst eens onze artikelen over crypto option trading en crypto futures trading. Het zijn namelijk best complexe beleggingsinstrumenten die werken met hefbomen. Daarbovenop heeft Deribit ook een overvloed aan marktgegevens en geavanceerde tools voor jou beschikbaar. Al met al is dit dus een platform voor professionals en niet voor de alledaagse retail trader. Wij raden dit platform dus af als jij nog niet met futures en opties hebt gehandeld. Er zijn andere platformen waarop je dit beter kunt doen en ook nog hierin wordt geholpen waar nodig. Begin maar eens met spot traden en het met leverage traden op Bybit om te kijken of je het wat vindt.

Ben jij een professionele trader en zoek jij naar het snelste  orderverwerkingsmechanisme dat er bestaat? Dan is Deribit zeker voor jou geschikt!

Tip: Check ook eens Avatrade!

FAQ

Vragen over Deribit.com?

Vind hier de meest gestelde vragen over Deribit

Deribit is een crypto exchange waarop vooral professionele crypto optie handelaren dagelijks traden. Het platform is marktleider voor Bitcoin, Ethereum en Solana optie trading. Meer dan 85% van de BTC optiecontracten worden verhandeld op Deribit.

 • Handelen in crypto opties tegen gunstige tarieven
 • Hoge liquiditeit en snelle order verwerking
 • Demo account gratis te gebruiken
 • Geavanceerde opties bij het plaatsen van orders
 • Geen overnight kosten
 • Slecht gereguleerd
 • Geen social trading opties (copy trading)
 • Geen spot trading mogelijk

Deribit is geschikt voor professionele crypto optie en futures traders.

Deribit bewaart meer dan 99% van de fondsen van klanten in koude opslag om verlies van gebruikersfondsen door een cyberbeveiligingsinbreuk te voorkomen. Daarmee lijkt Deribit erg veilig. Toch is het bedrijf nog niet gereguleerd door vooraanstaande financiële instanties.

Zorg in ieder geval altijd dat de twee-factor authenticatie aan staat om je account te beveiligen.

Een alternatief voor Deribit is Bybit of OKX.

nl_NLDutch
Scroll naar boven