OKX Futures

OKX is een cryptocurrency exchange waar je aan (perpetual) futures, crypto option en margin trading kunt doen. De transactiekosten zijn onder het industrie gemiddelde en je kunt handelen met grote hefbomen.

Set Up

Klik op het pijltje hieronder om snel naar het aanmeld proces te gaan

Fees

Vind hier een overzicht van de vergoeding structuur van OKX

Traden

Meer informatie over hoe je crypto trade op OKX

FAQ

Antwoord op je vragen over OKX futures trading.

Aanmelden

Klik op de onderstaande button om te starten.

Met de OKX referral code maak je altijd kans op een leuke welkomstbonus!

1) Meld je aan

Meld je aan voor OKX en ontvang jouw bonus.

1) Meld je aan

Meld je aan voor OKX en ontvang jouw bonus.

2) Vul je gegevens in

Na het invullen van je e-mailadres en wachtwoord kun je starten op het platform.

3) Verifieer jezelf

Verifieer jezelf om met te traden op OKX

4) Haal je bonus binnen

Doe aan crypto futures trading om grote welkomstbonussen binnen te slepen!

Wat is OKX?

OKX is opgericht in 2017 en is uitgegroeid tot een alles in één cryptocurrency platform met honderden handelsparen en meer dan 20 miljoen gebruikers in meer dan 200 landen.

Het platform ondersteunt mogelijkheden om te lenen of te sparen en hier rente over te verdienen. Maar ook kun je meedoen aan mining pools en futures trading competities. OKX heeft zelfs zijn eigen netwerk op de blockchain, genaamd OKExChain. Strategieën uitproberen doe je via OKX demo trading. Daarnaast gebruik je de OKX Defi Hub om jouw funds decentraal op te slaan. Tot slot is OKX ook een verzamelplaats voor Blockchain developers.

Late het duidelijk zijn dat je met OKX alle kanten op kunt. Beginnende beleggers kunnen spot traden op het platform en ervaren beleggers kunnen met hefbomen traden of crypto-optie contracten aangaan.

OKX logo 2023

Aanmelden bij OKX

Het aanmelden bij OKX gaat zoals bij de meeste exchanges vrij gemakkelijk. Het eerste wat je zult moeten doen is om naar de OKX website te gaan. Doe dit via onze promo link om kans te maken op Mystery boxes.

–> OKX promo link

Eenmaal op de website start je met het invullen van jouw persoonlijke contactgegevens. De referral code staat hier als het goed is ingevuld met ‘8786620’.

Na de voltooiing van de registratie zul je jouw email moeten bevestigen. Nu heb je toegang tot het platform maar nog niet tot alle handelsfuncties. Hiervoor zul je moeten voldoen aan de KYC (know your customer) vereisten.

Een level één KYC-account vereist het invoeren van basisinformatie over jezelf. Niveau twee vereist het uploaden van een selfie en een foto van je ID. Voor niveau drie moet je akkoord gaan met een disclaimer. Daarna kun je gebruik maken van alle geavanceerde functies van OKX!

OKX Trading fees

OKX maakt onderscheid tussen de transactiekosten op spot trading, crypto options trading en het handelen in crypto futures. Deze laatste worden ook wel perps of perpetual contracts genoemd. Tot slot, kun je OKX VIP worden en meer korting krijgen op jouw transacties. Hieronder nemen we de futures trading en option trading fee met je door.

Futures Trading fees

Leverage traden bij OKX betekent dat je met derivatives en USDT perpetuals handelt. De transactiekosten zijn voor deze producten 0,02% voor de ‘maker’ en 0,05% voor de ’taker’. De trading fee van de USDT-margined Futures wordt verrekend in USDT.

De formule geldt: Trading Fee =  Fee rate * (Aantal contracten * Multiplier * Face value per contract * Fill price)

BTC/USDT Futures rekenvoorbeeld:

Nominale waarde contract is: 0,01 BTC;
Vermenigvuldigingsfactor: is 1;
Huidige prijs BTC: 20.000 USDT;
Aankoop: 100 contracten (1 BTC)
Ordertype: Marktorder
Hefboom: (1:10)
Marge: 2.000 USDT (0,1 BTC);

Kosten van de transactie = 0,05% * (100 * 1 * 0,01 * 20.000) = 10 USDT;

De kosten van een limiet order zouden 4 USDT zijn geweest (0,02% * (100 * 1 * 0,01 * 20.000) = 4 USDT

OKX futures trading fees
OKX Futures fee

Option Trading fees

De kostenstructuur voor het verhandelen van optiecontracten op OKX is anders dan voor het handelen in futures contracten. Het is belangrijk om te weten dat je een iets ander percentage aan transactiekosten betaald voor maker- en taker orders voor opties. Daarnaast zijn de transactiekosten voor een optie contract nooit hoger dan 12,5% van de optieprijs.

De formule geldt: Trading Fee = Min[Fee rate * Multiplier * Face value per contract; 12,5% * Mark price * Multiplier * Face value per contract].

BTCUSD crypto-optie rekenvoorbeeld:

Nominale waarde BTC/USD optie contract is: 1 BTC;
Vermenigvuldigingsfactor: is 0,1
Huidige indexprijs BTCUSD: 8.500 USD;
Aankoop: 100 contracten (10 BTC)
Ordertype: Marktorder
Marktprijs contract: 0,05 BTC

Kosten van de transactie = 0,03% * 0,1 * 1 * 100 = 0,003 BTC;

De kosten van een limiet order zou 0,002 BTC zijn geweest (0,02% * 0,1 * 1 * 100 = 0,002 BTC).

okx option trading fees
OKX options fee

VIP fees

Je kunt extra korting krijgen bij het handelen op OKX door aan bepaalde OKX VIP vereisten te voldoen. Zoals je kunt zien in de screenshot hieronder kom je hier pas voor in aanmerking als jouw trading volume boven de 50 miljoen per maand ligt.

OKX vip fees
OKX Futures VIP fee kostenstructuur

Futures traden op OKX

Gevorderde handelaren zullen blij worden van het geavanceerde trading dashboard van OKX. Je kunt zelfs lay-outs aanpassen naar jouw eigen behoeften.  Het geavanceerde platform is handig bij de handel met hefbomen of voor het uitvoeren van bepaalde handels strategieën. Daarnaast heeft het een ingebouwde trading bot die je zou kunnen gebruiken. 

Jouw account staat standaard op de simple mode. Dit is gedaan om beginnende traders te beschermen tegen het traden met leverage. Wil jij wel traden met marge dan zul je een andere account mode moeten aanvinken. Maak hierbij de keuze op basis van jouw kennis en trading behoefte. 

OKX account trading modes

OKX Futures order plaatsen

Het traden van Futures contracten op OKX gaat als volgt:

 1. Ga naar het Futures handelsvenster: Je kunt hier komen door bij het trading opties voor ‘Perp’ of ‘Futures’ te kiezen. Zoals je misschien al weet hebben ‘Perpetual contracts’ geen afloop datum ‘Futures contracts’ hebben dit wel. Als je hier voor het eerst komt, vraagt hij OKX naar jouw handelservaring. Na het beantwoorden van wat vragen kun je verder gaan.
 2. Selecteer je handelspaar: Zoek en klik op het handelspaar dat je wilt verhandelen, en de grafiek wordt geopend.
 3. Kies uit crypto-margined of USDT-margined: Je kunt hier kiezen om van de onderliggende waarde waarin je treed margin te verschaffen of dit in USDT te doen.
 4. Kies uit Isolated of Cross Margin mode: In Cross Margin mode smeer je jouw marge uit over meerdere trades. Bij Isloated Margin heeft elke trade een geïsoleerde marge. Hierdoor kun je eerder geliquideerd raken maar is je totale kapitaal beter beschermd.
 5. Kies jouw hefboomfactor: Kies nu de hefboom waarmee je wilt traden. Voor verschillende handelsparen biedt OKX een verschillende maximale hefboomfactor aan.
 6. Kies het ordertype: Ga jij voor limiet of markt order. Vergeet hierbij je stop-loss en take-profit niet in te stellen!
 7. Plaats jouw order: Klik op ‘buy’ om long te gaan en op ‘sell’ om te shorten
okx futures trading

Ons oordeel

OKX is opgericht in 2017 en is uitgegroeid tot een alles in één cryptocurrency platform met honderden handelsparen en meer dan 20 miljoen gebruikers in meer dan 200 landen. Ook al hebben we ons in deze beknopte review gefocust op OKX Futures trading, is het goed om te weten dat de mogelijkheden op OKX eindeloos zijn. 

OKX staat volgens CoinMarketCap in de top 5 van crypto exchanges met het grootste handelsvolume. Miljoenen traders hebben vertrouwen in OKX en vinden het handelsplatform gebruiksvriendelijk en kostenvriendelijk. Hier zijn wij het roerend mee eens.

Check ook eens Avatrade!

FAQ

Vragen over OKX?

Vind hier de meest gestelde vragen over OKX

OKX is een cryptocurrency exchange waar je sinds 2017 vele verschillende crypto handelsproducten op kunt verhandelen. Anno 2024 zijn er honderden munten te verhandelen op verschillende manieren. Van crypto futures tot opties en P2P trading!

 • Tot 100x hefboom traden
 • Lage transactiekosten met VIP structuur
 • Mogelijkheden van crypto option trading
 • Veilige DeFi Hub

OKX heeft in het verleden nooit problemen gehad op het gebied van veiligheid. Het verleden biedt echter geen garantie op de toekomst!

OKX staat in de top 5 van crypto exchanges met het grootste handelsvolume. Miljoenen traders hebben vertrouwen in OKX en vinden het handelsplatform gebruiksvriendelijk en kostenvriendelijk. 

Bij aanmelding kun je een promo code invullen. Dit wordt ook wel de referral code genoemd. Je kunt hier ‘8786620’ invullen.

Een alternatief voor OKX is Bybit

nl_NLDutch
Scroll naar boven